This project is read-only.

0x84be0bc2 pending restart

  • treba probati restartati pa ponovno pokrenuti instalaciju. Ako se ponovno javi ista pogreška, treba provjeriti da li se neka druga aplikacija nije "zaglavila" u registryu s restartom. Ovo nije direktno naš problem, ali može se probati popraviti s Sysinternalsovim pendmoves utilityem koji će ispisati što je ostalo od copy-move-delete operacija pa onda to probati ručno ispraviti. Druga moguća opcija je pogledati HKLM/System/CurrentControlSet/Control/SessionManager da nema nešto upisano u Pending(nešto) valueima.
  • kada mi se desila greška za vrijeme instalacije SQL servera, tj dok su se pokretale skripte za kreiranje prve baze, prilikom rollbacka, nije se napravila silent deinstalacija nego se prikazao wizard za deinstalaciju.
  • Ista metoda za deinstalaciju se pokreće i kod normalne deinstalacije i kod rollbacka u slučaju greške. Kako bi se ipak potvrdilo uklanjanje SQL Servera, wizard se obavezno pokazuje tako da korisnik bude svijesniji situacije da upravo pokušava obrisati sve svoje podatke.

0x80070643 - Problem kreiranja SQL baze

Na Windowsima 8 problem je nedostatak .Net Frameworka 3.5
  • Na Windowsima 8 potrebno je instalirati .Net Framework 3.5 dostupan preko Add/Remove Programs --> Windows Features
  • napomena: prilikom instalacije Windowsi pitaju da li se hoće Framework skinuti s Windows Update-a ili lokalno
  • trebalo bi ovo automatizirati u Bootstraperu instalacije, ali nažalost s Wix-om 3.6 to baš i nije izvedivo na neki jednostavan i pouzdan način
  • ovo se javilo za vrijeme kreiranja prve baze u nakon instalacije instance SQL-a - potencijalno je ovo i problem za NappClient instalaciju, treba provjeriti ako se instalira samo NappClient na Win8 bez .Net3.5 jer 3.5 uz sebe instalira i 2.0 i 3.0
  • ovo je jedna prednost ako upgradeamo sve na .Net 4.0 i sql 2012 - ovaj problem se izbjegava, i sve lakše radi za win8, ali ostale platforme baš i ne tako sjajno ako nisu do kraja patchirane

0x84C40007 - Instaliran .Net 4.0 Client Profile bez cijelog .Net 4.0

Iako .Net 4.0 nije obvezan za instalaciju SQL Servera, ako je instaliran samo dio .Net-a 4.0, instalacija će javiti ovu grešku. Kako bi riješili ovaj problem, potrebno je instalirati .Net Framework 4.0 download.

0x800b0101 - Istekao certifikat

Morate ažurirate operativni sustav kako bi se preuzeli novi korijenski certifikati te zatim uspješno provjerili digitalni potpisi instalacijskih paketa.

0x84be0003 - WMI Servis nije pokrenut ili je pokvaren

Provjerite radi li WMI servis na računalu. http://technet.microsoft.com/en-us/library/ff404265.aspx

Last edited Feb 8, 2013 at 10:14 AM by pweigand, version 7

Comments

No comments yet.